Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Vadas marha

Print Friendly and PDF


Az egyik nagy kedvenc,nekem tésztával a páromnak zsemlegombóccal,és persze sok-sok mártással.

Hozzávalók:

60dkg sertéshús vagy marhahús
1/2kg sárgarépa
3db fehérrépa
1fej hagyma
3-4dl víz
3-4db babérlevél
só,bors
2ek cukor
2dl tejföl

Az apróra vágott hagymát,a felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát olajon pároljuk,majd pirítjuk.
Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott húst és tovább pirítjuk. Majd felöntjük a vízzel,fűszerezzük sóval,borssal,babérlevéllel,és lassan puhára főzzük.  Amikor megfőtt a hús kiszedjük egy tányérra és a visszamaradt zöldségeket összeturmixoljuk botmixerrel. Külön edényben egy nagyon kicsi vízben elkeverjük a cukrot,és aranybarnára karamellizáljuk. Pár evőkanál mártást rakunk a karamellizált cukorhoz és elkeverjük benne a cukrot,majd a többi mártáshoz öntjük. A tejfölt belekeverjük a mártásba és visszarakjuk a húsokat. Forralunk rajta egyet és kész is van.







Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése