Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Citromos-tárkonyos-tejszínes raguleves

Print Friendly and PDF


A tárkony nagyon finom ízt ad ennek a levesnek. Hogy még laktatóbb legyen galuskát főzök a levesbe,de készítettem már gombával is. Minden variáció nagyon finom.


Hozzávalók:

40dkg csirkemell vagy sertés hús
1kis fej vöröshagyma
vegamix,só,bors
3db nagyobb répa
3 marék zöldborsó
tárkony
3dl tejszín
citrom és leve
galuska

Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a darabolt répát és együtt pirítom,majd hozzáadom a kockára vágott húst,és fehéredésig pirítom. Felöntöm vízzel,fűszerezem és főzőm.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadom a zöldborsót is. Belenyomom fél citrom levét és hozzáöntöm a tejszínt is. Majd beleszaggatom a galuskákat.



Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése