Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Pizzás és sajtos csiga

Print Friendly and PDF




Hozzávalók:

25dkg ráma
50dkg Graham liszt vagy sima liszt
2 kk. só
1cs. sütőpor
2dl tej

Sajtos:
20dkg vaj             A szoba meleg vajat a reszelt sajttal és a többi hozzávalókkal összekeverjük.

15dkg sajt
1kk. pirospaprika
bors
köménymag


Pizzás:
1 nagy doboz paradicsompüré
3-4 ek. ketchup
fokhagyma por vagy 2-3 gerezd fokhagyma
só,bors
bazsalikom, oregano
pici cukor

Sütés előtti este kell összeállítani.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel a sóval a sütőporral,majd a tejjel tésztát gyúrunk.
A töltelékeket külön-külön kikeverjük. A tésztát négyfelé vágjuk és vékony téglalap alakúra nyújtjuk.  2lapot a sajtos krémmel,2lapot a pizzás krémmel töltünk meg. Egyenként feltekerjük és folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük másnapig.
Másnap 3mm vastagra felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
200C-on 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése