Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Baileys házilag

Print Friendly and PDF





A karácsony és a szilveszter elmaradhatatlan finom itala nálunk. Nagyon egyszerű az elkészítése,és nagyon finom. Sajnos egy baj van, hogy gyorsan fogy :)


Hozzávalók:       kb.: 1,2 liter

1csomag mogyoró ízű kávékrémpor
3dl tej
15dkg cukor
5dl tejszín (nem főzős)
2cs. vaníliáscukor
2dl rum

A tej felét megmelegítjük és elkeverjük benne a krémport,majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a rumot. Jól összekeverjük,majd üvegekbe töltjük és hűtőbe tesszük.




Print Friendly and PDF

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper, nekem is ez a kedvencem:) Nem szoktam inni, de erre néha elcsábulok, mindenképpen kipróbálom, csak félek nem fog sokáig tartani:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor csinálok belőle dupla adagot,hogy biztos maradjon másnapra is :)

      Törlés
  2. Szuper, köszi a receptet!! Áruld el légyszíves, hogy a kávékrémpor mekkora csomag?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 100gr-os a csomag. Én szoktam felesben is készíteni mogyorós és tejszínes krémporral,így is nagyon finom!

      Törlés
  3. de jóóóóó. ezt ki kell próbálnom, köszi a receptet. tuti díjaznák itt is, megéri feltöltened

    VálaszTörlés