Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Vanília pudingos csiga

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

50dkg liszt
10dkg gyümölcs cukor
1db tojás
2,5dl langyos tej
3dkg élesztő
8dkg olvasztott margarin
1/2 citrom héja

Töltelékhez:

1csom. vaníliás puding
4dl tej
4ek. gyümölcs cukor
1cs. vaníliás cukor
mazsola

Az olvasztott vaj kivételével mindent egy keverő tálba teszünk és elkezdjük a dagasztást,majd fokozatosan beleöntjük a vajat. Letakarva duplájára kelesztjük. Közben a pudingot elkeverjük a tejjel és a cukorral,majd felforraljuk. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a mazsolát. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 15 percet kelesztjük, majd 180C-on 20perc alatt készre sütjük.
Megszórjuk porcukorral.







Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése