Ízletes,gyorsan elkészíthető könnyű étel.
Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
só
kevés olaj
2ek.liszt
1fej vöröshagyma
5 dl. sűrű paradicsomlé
2-3ek. gy.cukor ízlés szerint
bors
Köménymag
A káposztát négyfelé vágjuk,majd kivágjuk a torzsáját,és vékonyra felcsíkozzuk (kb.1/2cm). Egy nagyobb fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel,hogy csak a feléig lepje el,majd megsózzuk,és puhára főzzük. Közben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,megszórjuk liszttel (rántás),majd felöntjük a paradicsomlével,és jól elkeverjük. Teszünk a káposzta levéből is bele egy keveset,és a káposztához öntjük. Beletesszük a cukrot,a borsot ,és ha kell még sózzuk. Ha sűrű lenne vizet öntünk hozzá. Kevergetés mellett,jól kiforraljuk. Fasírttal,oldalassal vagy puha kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése