Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Zserbó ( Gerbeaud )
Hozzávalók:
Tészta:
50dkg liszt
25dkg ráma
1db tojássárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
4ek. gyümölcscukor
2dl tejföl
2dkg élesztő
Töltelék:
25dkg dió
15dkg porcukor
1csom. vaníliás cukor
1citrom reszelt héja
baracklekvár
Bevonat:
25dkg étcsoki
3ek vaj
3ek tej
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 3részre osztjuk és 1/2 órát pihentetjük. Közben a diót összekeverjük a cukrokkal és a citromhéjjal. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi méretűre kinyújtjuk az első adag tésztát,és beletesszük. Erre rákenünk 4-5 ek. lekvárt,és megszórjuk a dió felével,majd a második adag kinyújtott tészta következik,amire megint lekvár jön,és a dió másik fele. Majd rátesszük a harmadik adag kinyújtott tésztát,és megszurkáljuk. 1/2 órát pihentetjük,majd 180C-os sütőben kb. 40percet sütjük. Mikor kihűlt a sütemény,ráöntjük az olvasztott csokoládét,és egyenletes vastagságban elkenjük. Mikor a csoki megkötött a tetején négyzetekre vághatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése