Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Ricottás palacsinta eperrel

Print Friendly and PDF


Hozzávalók:

25dkg ricotta
2ek gyümölcs cukor
125ml. tej
2 nagy tojás
10dkg liszt
1tk. sütőpor

1/2kg eper
1ek. porcukor
citromhéja

A ricottát összekeverjük a 2ek cukorral, a tejjel,a tojássárgával,a citromhéjával. A lisztben elkeverjük a sütőport,majd a ricottához adjuk. A tojásfehérjéből pici sóval habot verünk és ezt is a ricottába forgatjuk. Az epret feldaraboljuk és porcukorral megszórjuk,hogy egy kis leve legyen.
Serpenyőt egy kicsit beolajozzuk és kis halmokat teszünk bele.  Megsütjük mind a két oldalát. Tányérra tesszük és eperrel kínáljuk.





Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recept, hogy a ricotta a palacsinta tésztájában van, isteni puha lehet. A ricotta meg itt is elérhető, ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom,és habkönnyű a tésztája. Érdemes kipróbálni :)

      Törlés