Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Sós perec

Print Friendly and PDF


Ezt a receptet a desszert.eu oldalon találtam.

Hozzávalók:

Tésztához:
50dkg liszt
2,5dl tej
7g élesztőpor
1tk cukor
2tk só
3ek. olaj

A főzéshez:
1.5 evőkanál szódabikarbóna
1.5 l víz
 
A kenéshez:
1 db tojás

A sós öntethez:
4 evőkanál búzaliszt
2 csapott evőkanál
kevés víz
 
 
A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel jól kidolgozzuk. 10percig állni hagyjuk a tésztát.  A tepsit sütőpapírral béleljük,a sütőt előmelegítjük 210 C fokra.A tésztát 20 részre osztjuk,kígyókat sodrunk és perec formára hajtjuk.  Egy nagyobb lábasban, a vizet felforraljuk a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tesszük és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzzük, majd kiemeljük és a tepsibe helyezzük. 15 percet pihentetjük őket. Sós öntet: a lisztet, a sóval és annyi vízzel keverjük el, hogy tejföl sűrűségű legyen.
 A pereceket megkenjük a felvert tojással és 12percig sütjük. A félig megsült pereceket meglocsoljuk az öntettel, majd visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre.
 
 
 
 
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése