Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Kakaós-narancsos-mazsolás zabpelyhes keksz

Print Friendly and PDF






Hozzávalók:

15dkg zabpehely
15dkg graham liszt vagy sima liszt
2ek. keserű kakaópor
2kk. szódabikarbóna
5dkg étcsoki darabolva
15dkg gyümölcscukor vagy cukor
20dkg margarin
2db tojás
pici só
1kk sütőpor
1-2 ek cukrozott narancshéj darabolva
1kk. fahéj
mazsola

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. A zabpelyhet   finomra aprítjuk. Összekeverjük a zabpelyhet a lisztet,a kakaóport, a szódabikarbónát, a darabolt étcsokit, a sót , a sütőport, a fahéjat,a mazsolát. A vajas masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tésztából diónyi golyókat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és vizes kanállal szétnyomjuk a golyókat. 200C-on 8-10 percig sütjük.

Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése