Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Kínai édes-savanyú

Print Friendly and PDF




Hozzávalók:

olaj
50dkg csirke vagy pulykamell
só,bors
1doboz ananász konzerv és a leve
1-2 ek liszt
ketchup
csemege uborka
Pritamin paprika piros,sárga zöld (mindegyiknek a fele)
2cs gyors rizs
kb 1dl víz

A húst csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk,sózzuk borsozzuk, rászórjuk a lisztet és egy kicsit pirítjuk,majd felöntjük egy kicsi vízzel és az ananászlével. Ízlés szerint teszünk bele ketchupot,majd a feldarabolt ananászt,a csíkokra vágott paprikát és az uborkát. Összefőzzük az egészet és főtt rizzsel tálaljuk.

Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése