Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Töltött paprika

Print Friendly and PDF


A mi családunkban senki sem szereti ha paprikában van beletöltve a töltelék. Ezért anyukám kitalálta,hogy a paprikát nem töltésre használja, hanem sűrítésre. És így isteni íze lett ennek az egyszerű ételnek.

Hozzávalók:

Gombóchoz:  50dkg darált hús
                       1 fej vöröshagyma
                       1db tojás
                       1csom gyorsrizs
                       só,bors,pirospaprika 

Léhez:  5-6db paprika
             1db vöröshagyma
             3db nagy paradicsom sűrítmény  
             só,cukor

A darált húshoz hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, fűszerezzük sóval,borssal ,pirospaprikával. Ezt jól összedolgozzuk majd hozzákeverjük a főtt rizst.
A léhez az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani,majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát,és pirítjuk. Felöntjük vízzel és felforraljuk,majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomokat,sózzuk,cukrozzuk. A húsból gombócokat formálunk és a lébe rakjuk. Felforraljuk,levesszük takarékra és 40-50 percig főzzük. Főtt krumplival vagy puha kenyérrel tálaljuk.



Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése