Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


TV-ropi / sajtos rúd

Print Friendly and PDF


Anyukám féle sajtos ropogóst mindenki nagyon szereti. Omlós,és nagyon porhanyós,még egy hét után sem száraz és kemény. Tetejére lehet rászórni sajtot,köménymagot,szezámmagot.

Hozzávalók:

50dkg liszt
2tk só
25dkg ráma kocka
2dkg szalalkáli
2db tojás
2ek tejföl a tetejére
sajt,köménymag,szezámmag

A lisztet, a sót, a szalalkálit elmorzsoljuk a vajjal,majd hozzáadjuk a tojásokat és összegyúrjuk. Ha nagyon száraz lenne a tészta egy kevés tejet lehet bele tenni. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát a megfelelő méretre,majd megkenjük vékonyan tejföllel. Megszórjuk sajttal vagy köménymaggal és derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk. Sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk(húzzuk). 190-200C-on 20percig sütjük. 2 tepsi lesz belőle. A kihűlt rudakat kézzel törjük szét a vágás mentén.










Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése