Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Frankfurti leves

Print Friendly and PDF


Hozzávalók:

1db kis fej kelkáposzta
3-4 db krumpli
majoranna, köménymag
só,bors
olaj
1ek. liszt
pirospaprika
3-4gerezd fokhagyma
10db frankfurti virsli
2dl tejföl

A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk,a krumplit kockákra és felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi. Sózom,borsozom ,majorannát és köménymagot teszek bele. Lefedve puhára főzöm, vigyázva hogy ne főzzük szét. Kevés olajon lisztet pirítunk belerakjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát öntök rá egy kis hideg vizet ,majd a levesbe öntöm. A tejfölt egy kevés vízzel csomómentesre kikeverem és a levesbe öntöm. A virslit felkarikázom és ez is a levesbe kerül. Pár percig forralom és kész is.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése