Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Almás pite

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

60dkg liszt
1db sütőpor
7dkg cukor
1 citrom héja
15dkg zsír vagy ráma
1db tojás
2dl tejföl

Töltelék:

2kg alma
15dkg cukor
fahéj
3ek zsemlemorzsa

1db tojás a kenéshez

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük,a cukorral és a fahéjjal péppé főzzük.
Ha kihűlt belekeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztának valókat összegyúrjuk (a vajat el lehet morzsolni előtte a liszttel) 2 részre osztjuk és kinyújtjuk.
Az egyik felét a tepsibe terítjük,az almát a tésztára borítjuk és egyenletesen elkenjük,majd rátesszük a tészta másik felét. Megszurkáljuk és tojással megkenjük.
Gáz sütőben 3-on aranybarnára sütjük.


Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése