Nagyon fincsi leves,a legvégén még megbolondíthatjuk egy kis citromlével is.
Hozzávalók:
Leveshez:
1cs. újhagyma vagy póré
5db sárgarépa
20dkg gomba
20dkg zöldborsó
2db fokhagyma
2dl tejszín
2ek liszt
tárkony
só,bors
1ek.cukor
1ek vegamix vagy 2db húsleveskocka
Gombóchoz:
1 kis fej vöröshagyma
3db fokhagyma
30dkg darálthús
2db tojás
4ek búzadara
só,bors
petrezselyem
tárkony
A gombóchoz valókat jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük pihenni. A répát, az újhagymát,és a gombát összevágjuk,majd feltesszük főni és beletesszük a borsót és a zúzott fokhagymát is. Sózzuk,borsozzuk és cukrot,vegamixet teszünk bele. Felforraljuk majd a darált húsos keverékből diónyi gombócokat készítünk és a levesbe tesszük. kb 15 percig főzzük,majd a tejszínt elkeverjük a liszttel és a levesbe öntjük. Belekeverjük a tárkonyt is. Forralunk rajta egyet és már készen is van.
Nagyon szeretem a tárkonyos leveseket, mentettem is a receptet!
VálaszTörlésPróbáld ki,nagyon finom :)
VálaszTörlés