Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Túrós batyu

Print Friendly and PDF


Hozzávalók:

Tészta:
60dkg liszt
1tk só
7gr. cukor
1db tojás
3dl tej
7dkg olvasztott vaj
3,5dkg élesztő

Töltelék:
50dkg túró
1db tojás
2-3 ek. gyümölcs cukor
1cs. vaníliás cukor
citrom reszelt héja
2ek. búzadara

A vaj kivételével mindent egy tálba teszünk és elkezdjük dagasztani,10perc után hozzáöntjük az olvasztott vajat is és hólyagosra dagasztjuk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Addig összekeverjük a töltelékhez valókat. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24db négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy kanálnyi túrót,és sarkokat felül összefogva csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és pihentetjük még pár percet. Majd lekenjük egész tojással és előmelegítette sütőben 180c-on 15-20percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.




Print Friendly and PDF

1 megjegyzés:

  1. Ezt én is szeretem nagyon, szinte érzem a citromos túrótöltelék illatát! :)

    VálaszTörlés