Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Olivabogyós-szezámmagos ciabatta

Print Friendly and PDF

Rendkívül finom olasz péksütemény,amit leginkább szendvicseknek használnak. Ciabatta = papucs
Ezt a párom készítette el,akire nagyon büszke voltam,hogy ilyen finomságot sütött a családnak :)


Hozzávalók:      

70dkg kenyérliszt BL80
1ek. ecet 10%
3.8dl langyos víz
2dkg élesztő
1ek. só
1kk. cukor
2dkg vaj
olívabogyó,szezámmag vagy lenmag,tökmag,napraforgómag



Minden hozzávalót egy tálba teszünk az olíva és a magokon kívül,és elkezdjük dagasztani kb 5-6 percig. Elfelezzük a tésztát és az egyikbe belekeverjük a bogyót,a másikba pedig a szezámmagot,majd duplájára kelesztjük. Mikor megkelt ujjnyi vastagra nyújtjuk és mint a levelező lapot,hármas hajtással behajtjuk,majd újra kinyújtjuk, végül négyzetekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és langyos helyen duplájára kelesztjük. A tetejüket lekenjük hideg vízzel,és a szezámmagos  négyzeteket megszórjuk még maggal. 200C -os sütőben aminek az aljába egy tepsibe vizet öntünk, 20-25percig sütjük. Mikor megsültek ismét lekenjük vízzel.









Print Friendly and PDF

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki, gratula a párodnak/hoz! :-) Megkérdezhetem, hogy másnapra is puha maradt (már amennyiben megérte a másnapot...)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :D Hááát nehezen tudtuk abbahagyni,de maradt 1-2db,és másnap is puhák maradtak :)

      Törlés
  2. Én is csak gratulálni tudok a párodhoz:) Szuperek lettek ezek a kis kenyérkék:)

    VálaszTörlés