Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Lencseleves

Print Friendly and PDF



Nagyon egyszerű,és finom ez a leves. Tavaly szilveszterkor készítettem el először,és azóta elég sűrűn kerül az asztalra. Igaz nem egy nyári étel,de mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók:
40dkg lencse
50dkg füstöl-főtt lapocka
1fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3db babérlevél
só,pirospaprika,olaj
1.5 ek. liszt
1db nagy paradicsom darabolva vagy 1doboz konzerv paradicsom

A lencsét 2-3 órát vízben áztatjuk. Kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk,majd rátesszük a lisztet,és pirítjuk. Lehúzzuk a gázról és belenyomjuk a fokhagymát és a pirospaprikát,elkeverjük. Felöntjük kb 3-4liter vízzel,és beletesszük a lencsét,az apró darabokra vágott lapockát,a babérlevelet,a darabolt paradicsomot(aminek a héját lehúzzuk előtte),és sózzuk. Felforraljuk és készre főzzük. Tejföllel kínáljuk







Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése