Isteni íze van a diós kelt tésztának,ami le van öntve forró vanília
sodóval…..hmmmm. Szerintem nem is kell,hogy ennél többet írjak :D
Hozzávalók:
Tészta:
50dkg liszt
3dkg élesztő
2,5dl tej
8dkg olvasztott vaj
2.ek cukor
2db tojássárgája
pici só
Töltelék:
20dkg darált dió
1citrom reszelt héja
3ek. cukor
10dkg vaj a kenéshez
2csom. Haas vanília sodó por + tej
Az élesztőt felfuttatjuk 1dl langyos tejben,1kk cukorral. Majd összekeverjük a liszttel,a maradék
tejjel,a vajjal,a cukorral,a tojássárgájával és a sóval. Dagasztjuk,és
duplájára kelesztjük. Addig a töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A vajat megolvasztjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk,és kerek pogácsaszaggatóval félkörben kiszaggatjuk a tésztát. Vajjal
kikent tepsibe vagy formába rakjuk a tésztát egymás mellé,nem szorosan. Lekenjük a vajjal és jól megszórjuk a dióval.
Jön még egy réteg tészta,ezt is megkenjük vajjal,és megszórjuk dióval. Ezt
addig csináljuk,míg el nem fogy a tésztánk. 1/2 órát kelesztjük és előmelegített
sütőben 170C-on 30-35 percig sütjük.
Vanília sodóval tálaljuk.
Már régóta készülök aranygaluskát sütni. Azt hiszem megadtad az utolsó lökést :) Mentettem a receptet.
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük,remélem nektek is ízleni fog :)
VálaszTörlésAnnyira szeretem az aranygaluskát - hetek óta készülök sütni, de eddig még nem értem odáig, mindig valami más készül... :) De most már egy fincsi leves után "összedobom". ;-)
VálaszTörlésÚgy legyen :D Én is leves mellé készítettem:)
Törlés