Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Abárolt szalonna

Print Friendly and PDF




Az egyik legfinomabb étel amit a párom készít el. Imádom.....

Hozzávalók:

1 nagy db császárszalonna vagy hasaalja vagy toka szalonna
babérlevél
egész bors
piros arany

1/2 fej fokhagyma a vízbe
kb. 1fej fokhagyma a húsra
pirospaprika

A lábast félig megtöltjük vízzel,belerakjuk a babérlevelet a borsot, a piros aranyat, a fokhagymát és a szalonnát és jó sok sót. Fedő alatt,lassú tűzön kb 1órát főzzük,míg puha nem lesz. Ha kész van kihűtjük és megkenjük zúzott fokhagymával majd megszórjuk pirospaprikával. Hűtőben bő egy hétig eláll.

Print Friendly and PDF

1 megjegyzés: