Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Méteres lekváros piskóta

Print Friendly and PDF






Az elkészítése ugyan az mint a méteres kalácsnak,csak krém helyett lekvárt kenünk bele.


Hozzávalók:   1db formába

2db tojás
10dkg cukor
10dkg liszt
1/2cs sütőpor
2ek víz

A tojások fehérjét a cukor felével habosra keverjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kikeverjük,majd kanalanként hozzáadjuk a vizet és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a habot. Kivajazott és lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben 170C-on 20-30percig sütjük. Tűpróba!! Ezt megismételjük még egyszer,vagy ha valakinek két formája van,akkor kikeverheti egybe (duplán vesszük a fenti mennyiséget) és aztán elfelezi. Ha kihűlt a piskóta, szeletekre vágjuk és felváltva kenjük meg eper és baracklekvárral. 1/2 órát állni hagyjuk,majd szeleteljük. Porcukorral megszórjuk.











Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése