Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Narancslekvár

Print Friendly and PDF


Hozzávalók:  4db közepes üveghez

1,5kg hámozott narancs (kb. 3kg hámozatlan)
1db citrom leve és reszelt héja
2cs dzsemfix 3:1
45dkg cukor
2dl víz
1cs. citromsav

A narancs felének a héját lereszeljük,a másik felét megpucoljuk. A fehér rész próbáljuk leszedni. A narancsot kockázzuk,lábasba tesszük majd turmixoljuk. A többi hozzávalót elkeverjük benne és felforraljuk. Steril üvegekbe töltjük,5percre fejjel lefelé állítjuk. Ha kihűlt mehet a kostolás :)


Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése