Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Aszpikos hús

Print Friendly and PDF





Érdemes kipróbálni,mert nagyon finom!!


Hozzávalók:

1db egész disznó fejhús félbevágva
2fej fokhagyma
só,bors
pici víz és olaj

A húst sózzuk,borsozzuk,tepsibe tesszük pici vizet és olajat öntünk alá és 5-6 órán át sütjük 150C-on.
Ha készen van leszedjük a csontról a húst teszünk bele apróra vágott petrezselymet és 1fej apróra vágott lila hagymát. Ezt jól összekeverjük. A formát kizsírozzuk,kibéleljük fóliával és bele tesszük a hús keveréket. Ezután felöntjük a tepsiben megmaradt és leszűrt lével. Ráhajtjuk a fóliát és hűtőbe tesszük dermedni. Akkor jó ha egy éjszakát áll a hűtőben. Tormával  és puha kenyérrel nagyon finom.








Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése