Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Brassói aprópecsenye

Print Friendly and PDF



Az egyik leghíresebb magyar étel,amit nagyon sokféleképpen készítenek. Eredetileg sertés szűzpecsenyéből készítik. Nálunk az egyik nagy kedvenc....persze szaftosan.

Hozzávalók:

70dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
10dkg füstölt szalonna
1kg krumpli
1/2 fej fokhagyma
pirospaprika,só,bors
1-2 ek. paradicsompüré
pici víz

A krumplit meghámozzuk ,és kockákra vágjuk majd  bő forró olajban elkezdjük kisütni. A szalonnát kockákra vágjuk és serpenyőben félig kiolvasztjuk(egy kis olajat önthetünk rá),majd a csíkokra vágott húst belerakjuk és gyakori kevergetéssel pároljuk, majd pirítjuk. Sóval ,borssal fűszerezzük. Mikor majdnem kész szórunk rá egy kis pirospaprikát ,belerakjuk a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Egy nagyon kicsi vizet öntünk alá,hogy szaftos legyen. még melegen tányérra adagoljuk a krumplival és savanyúsággal kínáljuk. Nálunk tejfölös ubisali a nyerő.




Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése