Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Csokoládés-meggyes trifle

Print Friendly and PDF





Nagyon szeretjük ezt az édességet,gyorsan megvan,egyszerű elkészíteni és variálható. Lehet pohárba vagy nagy üveg tálba elkészíteni.

Hozzávalók:

A pikótához a recept

1-2 üveg meggybefőtt
5dl főzőtejszín
5dl tej
2cs. főzős étcsokis pudingpor
8-9ek. gyümölcscukor v. cukor
2ek. keserű kakaópor
0,5dl rum (elhagyható) v. pár csepp aroma
meggy lekvár vagy valamilyen savanykás lekvár

A piskótát elkészítjük és kihűtjük. A tejszínt,a tejjel,a kakaóporral és a pudingporral elkeverjük és elkészítjük a pudingot. A végén belerakjuk a cukrot és ezt is kihűtjük. A meggyet lecsepegtetjük,a levéhez hozzákeverjük a rumot vagy az aromát. A piskótát vékony tenyérnyi darabokra vágjuk,lekvárral összeragasztunk 2db-ot. Az összeragasztott darabokkal a tál alját és oldalát kibéleljük,meglocsoljuk a meggylével,rászórjuk a meggyet és végül ráöntjük a csokipudingot.
Letakarjuk és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk,hogy az ízek összeérjenek. tejszínhabbal tálaljuk.





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése