Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Tojásos nokedli - tejfölös uborkasalátával

Print Friendly and PDF




Hozzávalók:

50dkg liszt
2db tojás
só,bors
víz
2-3db tojás a nokira

Saláta:

2db kígyó uborka
1nagy doboz tejföl
3-4gerezd fokhagyma
ízlés szerint ecet,cukor
só,bors                   


A lisztbe ütjük a tojásokat,sózzuk és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy lágy massza legyen belőle. Nem kell nagyon kidolgozni,csak összekeverni. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Csak annyi ideig forraljuk,amíg a tészta feljön a víz tetejére. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Olajat melegítünk és ráöntjük a nokit, összeforgatjuk. A 2-3db tojást összekeverjük,sózzuk,borsozzuk,és a nokira öntjük. Addig keverjük, amíg a tojás meg nem sül.
Az uborkát meghámozzuk és legyalulom,sózom és állni hagyom. Aztán alaposan kinyomom a levét a kezemmel. A tejföl összekeverem az ecettel a cukorral,a sóval,a borssal és a fokhagymával. Majd beleteszem az uborkát és összekeverem. Állni hagyjuk

Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése