Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Gombás-tejszínes csirke

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

60dkg csirke mell
50dkg gomba
1 nagy doboz 10%-os főző tejszín
2dl tejföl
1 ek. liszt
fél fej fokhagyma
só,bors
1 cs. petrezselyem
2-3cs gyorsrízs

A  húst apró darabokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk és kevés forró olajon egy kicsit megpirítjuk.Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és pirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk és a húshoz adjuk. Párszor átkeverjük és beleöntjük a tejszínt. A tejfölbe elkeverünk 1 ek. lisztet és a húshoz öntjük. Ha nagyon sűrű lenne egy kis vizet adhatunk hozzá. A húst puhára főzzük. Elkészítjük a rizst és tálaljuk.




Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése