Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Fonott foszlós kalács



Isteni foszlós kalács, kakaóval, lekvárral, mézzel. Másnap is puha marad,bár nem sok szokott maradni ☺ ☺


Hozzávalók: 

40dkg liszt
1,5dl langyos tej
2dkg élesztő
pici só
1db tojás
6dkg margarin
2ek. gyümölcs cukor
1db citrom reszelt héja

lekenéshez 1db tojás vagy tej

Az élesztőt a langyos tejben,egy kis cukorral elkeverjük és felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalókkal együtt kissé kemény tésztává dagasztjuk. Letakarva 45percig kelesztjük. Ezután  három részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként hosszúkás rudakat formázunk, és összefonjuk. Én sütőpapírral bélelt ,gyümölcskenyér sütő formába tettem, a tetejét lekenjük tojással,és 30percig kelesztjük. Sütés előtt a kalácsot még egyszer lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180C-on kb.40percig sütjük. A sütő aljába tegyük egy kis tálban vizet,hogy a kalács gőzben süljön.









2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépre sikerült:) Mi is imádjuk, nálunk sem nagyon szokott maradni:)Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nektek is kellemes hétvégét kívánok!

      Törlés