Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Rakott savanyú káposzta

Print Friendly and PDF



Nagyon szeretem ezt az ételt. A savanyú káposzta mindenféle formában jöhet :)


Hozzávalók:

1kg savanyú káposzta
60dkg darált hús
olaj
1nagy fej hagyma
pirospaprika

bors
köménymag
majoranna
2csom. gyors rizs
1dob. tejföl
A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk,mert én nem szeretem mikor nagy hosszú,és kevés vízben egy kicsi pirospaprikával puhára pároljuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajban megfonnyasztjuk,majd rátesszük a darált húst és elkeverjük. Megszórjuk sóval,pirospaprikával,borssal,köménnyel és majoránnával,majd egy kevés vizet öntünk rá,lefedjük és puhára pároljuk. Néha megkeverjük. Közben a rizst kifőzzük. Mikor készen van a hús óvatosan összekeverjük a rizzsel. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és a káposzta felét egyenletesen eloszlatjuk,majd beleöntjük a húsos rizst,és legvégül a káposzta másik felét. A tetejét vékonyan lekenem tejföllel és 190-200C -on kb. 30percig sütjük, vagy amíg a teteje nem lesz szép piros.










Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése