Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Őszibarackos rácsos pite

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

60dkg liszt
30dkg ráma kocka
15dkg porcukor
1db tojás
1dl tej
1ek. tejföl
1cs. sütőpor
pici só
fahéj
citromhéj
1db tojássárgája a kenéshez


Töltelék:



kb. 0,5kg őszibarack
barack lekvár
fahéj
Tojás a tetejére



A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a vajjal,azután hozzáadjuk a többi alapanyagokat és jó alaposan összegyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. A barackot megmossuk,kimagozzuk és cikkekre vágjuk,majd megszórjuk fahéjjal és óvatosan összekeverjük a kezünkkel. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a tepsibe rakjuk,megkenjük lekvárral és barackokat szépen rátesszük a tetejére. A maradék tésztából elkészítjük a rácsokat,majd tojással lekenjük a tésztát. Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük.Porcukorral megszórjuk a tetejét.



Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése