Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Máktorta tojás és tej nélkül

Print Friendly and PDF


Nagyon finom tésztája van,szinte észre sem lehet venni,hogy nincs benne tojás.
Ezt a tortát névnapra csináltam,méghozzá az egyik lányomnak, Lilinek. A marcipán figurát, ami Bogyót és Babócát ábrázolja én kreáltam. A nyers színű marcipánt színeztem és formáztam. Hááát nem gondoltam volna ,hogy ilyen jól sikerül.

Hozzávalók:
30dkg liszt
3dl víz
15dkg cukor
15dkg mák
1cs vaníliás cukor
7ek étolaj
3ek almaecet 5%
1cs sütőpor
1kk szódabikarbóna
citromhéj
lekvár

A cukrot összekeverem a mákkal, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ezután hozzáöntöm az olajat, az ecetet, a vizet és jól elkeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával. Utána beleöntöm a lisztbe a folyékony keveréket és összekeverem. A tortaforma alját kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. Közép meleg sütőben készre sütjük. Miután kihűlt kettévágjuk és barack lekvárral megkenjük. A tetejét porcukorral meghintjük.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése