Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Tócsni

Print Friendly and PDF




A tócsni vagy tócsi, lapcsánka, cicege, berét, berhe, görhöny, mackó, gánica, macok, recsege, toksa, matutka, harula, lapotyka, lapotya, lepkepotyi, bodag, cicedli, pacsni vagy simán krumpliprósza vagy krumplibaba reszelt krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel. Az alaprecept a legszegényesebb időket idézi, de a népi találékonyság mindig azzal egészítette ki, amihez éppen hozzá tudott jutni.

Hozzávalók:


0,5kg reszelt krumpli
liszt
1db tojás
4-5 gerezd fokhagyma
só,bors
olaj

A krumplit meghámozzuk és sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást,a sót,a borsot,a zúzott fokhagymát és annyi lisztet,hogy tészta sűrűségű legyen. Serpenyőben olajat hevítünk és evőkanál segítségével a burgonyamasszából kis halmokat teszünk az olajba,majd a kanál hátával lepényekké simítjuk. Aranybarnára sütjük  mindkét oldalát. Tejföllel kínáljuk.




Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése