Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Barackos gombóc

Print Friendly and PDF





Hozzávalók:

1kg krumpli
30dkg liszt
2db tojás

sárgabarack
fahéj
kockacukor
zsemlemorzsa vagy búzadara

30dkg búzadara
csipet só
ízlés szerint cukor,fahéj
olaj
víz

A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük,összetörjük és hűlni hagyjuk. Azután hozzáadjuk a tojásokat és lisztet is beledolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. A barackot megmossuk és félbevágjuk, mindegyik közepét megszórjuk fahéjjal és teszünk bele egy szem kockacukrot. A tésztára tesszük a fél barackot és a csücsköket összefogva a tésztát gombóccá formázzuk. Lyuk vagy szakadás ne legyen rajta,mert akkor főzés közben kifolyik a leve. Forrásban lévő vízbe tesszük és mikor feljön a tetejére még rászámolunk 1-2percet és csak azután vesszük ki a vízből. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk. De amit én szeretek az a pirított búzadara. A darát olajban,folyamatos keverés közben megpirítjuk,felöntjük egy kicsi vízzel,sózzuk,addig keverjük míg felszívja a vizet. Megint öntünk rá egy kis vizet és hozzá keverjük a cukrot és a fahéjat. Addig öntünk rá vizet és kevergetjük amíg a dara megduzzad és magába szívja vizet. Ebbe forgatjuk a gombócokat. melegen tálaljuk a tetejére fahéjas porcukrot szórunk.

Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése