Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Ratatouille – francia lecsó szűzérmével

Print Friendly and PDF


Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
3db sárga paprika
1 1/2 fej vöröshagyma
9 gerezd fokhagyma
4db paradicsom héjazva
oregano,só,bors
olíva olaj
pirospaprika
30dkg szűzpecsenye (lehet csirke,pulykamell,karaj vagy el is hagyható)

A zöldségeket megmossuk és nagyobb darabokra felvágjuk. Az olajon a hagymát a 3db zúzott fokhagymát megpirítjuk. Aztán rátesszük a paprikát, cukkinit , paradicsomot,a 3db zúzott fokhagymát  sózzuk,borsozzuk, oreganot szórunk rá,pirítjuk az egészet a végén megszórjuk pirospaprikával és a maradék fokhagymát is rátesszük. Összeforraljuk az egészet. A húst szeletekre vágjuk sózzuk,borsozzuk és kevés olajon kiütjük.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése