Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Rizses lecsó - sült csirkeszárnnyal

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

1 1/2kg Csirkeszárny
só,bors
fél fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj

Lecsóhoz:

1kg paprika
0,5kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
só,pirospaprika
2ek sűrített paradicsom
2csom zacskós rizs

A szárnyakat kettévágjuk,sózzuk borsozzuk tepsibe rakjuk. A hagymákat megpucoljuk. A vöröshagymát kisebb darabokra vágjuk és a fokhagymával együtt a szárnyhoz rakjuk. Öntünk rá egy kis olajat és meleg sütőben pirosra sütjük.
A lecsóhoz a paprikát és a hagymát apróra felvágjuk. A paradicsomot leforrázzuk , lehúzzuk a héját és daraboljuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk majd megszórjuk pirospaprikával,elkeverjük,felöntjük egy pici vízzel és zsírjára pirítjuk,majd megint öntünk rá egy kis vizet és pirítjuk. Aki türelmes az még párszor megcsinálhatja,ettől lesz szaftos a lecsó és nem vizes,amit én nem nagyon szeretek. Beletesszük a paprikát és öntünk rá egy kis vizet,sózzuk,és fedő alatt pároljuk. Mikor már félig megpuhult a paprika akkor rátesszük a paradicsomot és a sűrített paradicsomot. Készre főzzük.
A rizst megfőzzük és a kész lecsóba keverjük majd össze forraljuk.
Pirosra sült szárnyak mellé tálaljuk.







Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése