Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Hagymaleves sajtos pirítóssal

Print Friendly and PDF


Imádjuk,egyszerűen megunhatatlan ez a leves. Legszívesebben minden hétvégén ezt ennénk.
Főleg a párom aki a sajtos pirítóst szokta elkészíteni,amit már egyszer úgy megsütött,hogy a konyhába nem lehetett bemenni a nagy füsttől :) Attól féltünk ,hogy ránk hívják a tűzoltókat.


Hozzávalók:

2db vöröshagyma
2szál póréhagyma
olaj
2ek. liszt
só,bors
1ek. vega-mix (Só és mesterséges ízfokozók nélküli ételízesítő)

Tejföl
Újhagyma
Sajt
Szeletelt kenyér


A hagymákat nagyobb darabokra vágom és olajon egy kicsit megpirítom. Ráteszem a lisztet gyorsan elkeverem,és egy kicsit pirítom, majd felöntöm egy kicsi vízzel,forralom. 5perc forralás után botmixerrel összeturmixolom. Sózom,borsozom és vega-mixet teszek bele,majd összeforralom.
A kenyeret megvajazom sajtot teszek rá és meggrillezem. Figyeljünk rá:)
Tejföllel,sajttal újhagymával tálaljuk.



Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése