Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Rántott gomba tartárral és petrezselymes rizzsel

Print Friendly and PDF


Nagyon szeretem a rántott gombár,főleg így hogy a panír tojás nélkül készül. Észre sem lehet venni,hogy nincs benne tojás.

Hozzávalók:

0,5 dkg champion gomba
víz
liszt
só,bors
zsemlemorzsa
2csom. zacskós rizs
1csom. petrezselyem

Tartár:
4dl tejfől
1tk.mustár
kb. 4ek. majonéz
Só,bors,cukor
1/2 fej vöröshagyma vagy újhagyma apróra vágva

A gombát megpucolom és besózom. Kevés vizet összekeverem a liszttel,palacsinta sűrűségű legyen,sózzuk,borsozzuk. A gombákat belemártjuk a tésztába majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. A rizst kifőzzük. Petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk és a rizshez keverjük.
A tartárhoz a hozzávalókat összekeverjük,ízlés szerint ízesítjük.





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése