Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Egyszerű almás sütemény

Print Friendly and PDF

Hozzávalók:

Piskótához:
18ek liszt (én Graham lisztet használtam)
13ek cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj

1/2kg alma
fahéj

A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk,majd pici fahéjjal összekeverjük és óvatosan a piskótába forgatjuk. 3-as fokozaton készre sütjük kb .35-40 perc
Ha megsült a piskóta még melegen lekenjük a tetejét lekvárral és megszórjuk darált mandulával vagy dióval. Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.




Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése