Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Tejfölös uborkasaláta

Print Friendly and PDF

Egyszerűen imádom..... :)

Hozzávalók:

1nagyobb kígyó uborka
1nagy doboz tejföl
kb 3ek.ecet 10%
kb 3ek.cukor
2-3 gerezd fokhagyma
só,bors
pirospaprika

Az uborkát megmossuk és meghámozom. Én nem mindig hámozom meg,a héjától függ. Uborka gyalun leszeletelem ,egy tálba teszem és besózom. Állni hagyom kb 1 órát,majd kinyomom,de a levét nem öntöm ki,hanem abban keverem el az ecete,a cukrot,a zúzott fokhagymát és a borsot. Ebbe a lébe belekeverem a tejfölt,és beleteszem az uborkát. Összekeverem és a hűtőbe teszem,állni hagyom,hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál megszórom pirospaprikával.



Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése