Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Gesztenyés kocka

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

Piskótához:
18ek liszt
13ek cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj

Krém:

2cs. gesztenye massza
5dl tejszín
3ek cukor
2cs. habfixáló
1kk. rumaroma
keserű kakaópor

A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Tepsit kivajazunk alul és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 3.fokozaton 30-35perc alatt készre sütjük. Ha kész kihűtjük és félbe vágjuk. A krémhez a gesztenyét villával összetörjük,beleöntjük a tejszínt és lassan összekeverjük,majd robotgéppel elkezdjük keverni és közben beletesszük a cukrot,a rumot és a habfixálót,majd kemény habbá keverjük. A piskótára rákenjük a krémet és rátesszük a tetejét,majd megszórjuk keserű kakaóval. Tálalásig hűtőbe tesszük.




Print Friendly and PDF

2 megjegyzés: