Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Pikáns tárkonyos csirkemell tésztával

Print Friendly and PDF

Végtelenül egyszerü és gyorsan elkészíthető,ez a nagyon ízletes étel. Érdemes kipróbálni :)

Hozzávalók:

50dkg csirkemell vagy pulykamell
50dkg gomba
8-10db csemege uborka
3dl főzőtejszín
2dl tejfől
1ek liszt
só,bors,tárkony
olaj
1csomag Farfalle tészta

Kevés forró olajon fehéredésig pirítjuk a húst,majd sózzuk borsozzuk és rátesszük az apróra vágott gombát. Óvatosan átforgatjuk,és mikor a gomba összeesett ráöntjük a tejszínt,majd beletesszük a vékony csíkokra vágott uborkát és fűszerezzük tárkonnyal,és készre főzzük. Míg készül a hús addig kifőzzük a tésztát. A legvégén a tejfölt kikeverjük a liszttel és a húshoz adjuk,forralunk rajta egyet. Ha nagyon sűrű lenne hígíthatjuk kevés vízzel. Tésztával tálaljuk.




Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése