Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Lecsó

Print Friendly and PDF

A lecsó nálunk szaftos és mindenki tunkolva szereti :)

Hozzávalók:
1kg paprika
0,5kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
só,pirospaprika
2ek sűrített paradicsom
10dkg füstölt szalonna
1 nagy csomag Füstli virsli

A lecsóhoz a paprikát és a hagymát apróra felvágjuk. A paradicsomot leforrázzuk , lehúzzuk a héját és daraboljuk. A szalonnát megpirítjuk,a hagymát megfonnyasztjuk majd megszórjuk pirospaprikával,elkeverjük,felöntjük egy pici vízzel és zsírjára pirítjuk,majd megint öntünk rá egy kis vizet és pirítjuk. Aki türelmes az még párszor megcsinálhatja,ettől lesz szaftos a lecsó és nem vizes,amit én nem nagyon szeretek. Beletesszük a paprikát és öntünk rá egy kis vizet,sózzuk,és fedő alatt pároljuk. Mikor már félig megpuhult a paprika akkor rátesszük a paradicsomot és a sűrített paradicsomot. A legvégén beletesszük a félbe vágott virslit,és készre főzzük. Sok puha kenyérrel tálaljuk :D








Print Friendly and PDF

1 megjegyzés:

  1. Én is a virslis verziót favorizálom, na meg persze a tunkolást! :)))

    VálaszTörlés