Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Vargabéles

Print Friendly and PDF

Ezt a süteményt a párom szokta elkészíteni nekünk,ami nagyon nagyon finom.  Jó sok süti lesz belőle,nagy tepsibe való.

Hozzávalók:

20dkg cérnametélt
70dkg túró
15dkg kristálycukor vagy gyümölcscukor
4-5db tojás mérettől függően
4 db réteslap
2db citrom reszelt héja
5dkg mazsola
2cs vaníliás cukor
2dl tejföl
vaj

A cérnametéltet előre kifőzzük. A mazsolát vízbe beáztatjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal,majd hozzá adjuk a citromhéjat,a tejfölt,a túrót és jól kikeverjük. Belekeverjük még a mazsolát és a cérnametéltet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd óvatosan a túrós masszához keverjük. A tepsit kivajazzuk és 2db réteslappal kibéleljük. Beleöntjük a keveréket és a tetejére rátesszük a maradék 2db réteslapot. A tetejére vajat csipkedünk és 170C-on 50-60 percig sütjük. Gyümölccsel vagy ahogy mi szeretjük tejföllel és fahéjas porcukorral kínáljuk.





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése