Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Töltött káposzta

Print Friendly and PDF

Imádom a töltött káposztát,sajnos nem sűrűn van nálunk. A karácsony elengedhetetlen nélküle.

Hozzávalók:
50dkg darált hús
2-3 csont füstölt sertés oldalas vagy 20dkg füstölt szalonna
10dkg rizs vagy 1cs gyorsrizs
1-1,5 kg savanyú káposzta
2fej vörös hagyma
só,bors,4db babérlevél,pirospaprika
1db tojás

A rizst megfőzzük és kihűtjük. A darált húst összekeverjük a rizzsel,1fej apróra vágott vöröshagymával,a tojással,majd sózzuk,borsozzuk és pirospaprikát keverünk hozzá. A káposztát ha nagyon savanyú  hideg vízzel leöblítjük. Kevés olajon 1fej apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk és rászórunk egy kevés pirospaprikát,majd felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a káposzta felét ,a füstölt oldalast vagy szalonnát,és egymás mellé tesszük a húsgombócokat,és a babérlevelet, majd rátesszük a káposzta másik felét. Felöntjük annyi vízzel,hogy az egészet ellepje,fedőt teszünk rá és lassan főzzük kb 2óra hosszat. Tejföllel,puha kenyérrel esetleg erős paprikával kínáljuk.



Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése