Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Gombakrémleves

Print Friendly and PDF


Nagyon egyszerű és igen ízletes az a leves. Mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók:

50dkg gomba
1 nagy ek. vaj
1fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
só,bors
2dl tejszín
1ek liszt
petrezselyem

A gomba 3/4 részét és a hagymát megpucoljuk és összevágjuk. A megolvasztott vajra rátesszük a hagymát és a gombát,majd pirítjuk egy rövid ideig. Rátesszük a fokhagymát és felöntjük vízzel,sózzuk borsozzuk és felforraljuk ,majd botmixerrel összeturmixoljuk. A tejszínt összekeverjük a liszttel és a gombához öntjük. A petrezselymet felaprítjuk és a leveshez adjuk. Forralunk rajta egyet. A maradék gombát megpirítjuk és ezzel kínáljuk a levest.





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése