Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Gulyásleves

Print Friendly and PDF



Hozzávalók:

60dkg sertés lapocka vagy marha comb
60dkg sárgarépa
50dkg krumpli
1nagy fej hagyma
só,bors,pirospaprika
babérlevél,köménymag
1ek piros arany
csipetke

A hagymát olajon megfonnyasztjuk,majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy kis vízzel. A húst felkockázzuk és hagymához öntjük. Fehéredésig kevergetjük,majd felöntjük vízzel,sózzuk borsozzuk és teszünk bele babérlevelet. Teszünk rá fedőt (én kuktában szoktam csinálni) és a sertés húst 40-50percet a marha húst 1-1,5 órát főzzük. Mikor úgy érezzük,hogy már majdnem jó a hús ,akkor belerakjuk a kockára vágott krumplit ,a felkarikázott répát és a piros aranyat. Készre főzzük,ha kell még utána ízesítünk. Tejföllel,csipetkével és friss puha kenyérrel kínáljuk.

<
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése