Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Lasagne

Print Friendly and PDF


A lánykáimmal nagyon szeretjük. Házi tésztával a legfinomabb,amit már Ancával(anyukámmal) párszor  elkészítettünk. Most egyedül álltam neki,de mivel nekem nincs tésztagépen,sajnos száraz tésztából csináltam.  Annyira nem voltam szomorú,mert  így is elfogyott az összes :)

Hozzávalók:

Szósz:

50dkg darált hús
1db vöröshagyma
10dkg répa
4gerezd fokhagyma
175g paradicsompüré
2db paradicsom
só,bors
kakukkfű
oregano

Besamel:

12,5dkg vaj
1,2 l tej
7,5dkg liszt
só,bors
10dkg füstölt sajt

sajt a tejére
250gr tészta (12lap)

A vöröshagymát a z olajon megfonnyasztjuk,majd hozzáadjuk a fokhagymát és egy kevés vizet.
Belerakjuk a karikára vágott répát és puhára pároljuk.majd kicsit összenyomjuk villával vagy krumplitörővel. Beletesszük a húst és fehéredésig keverjük,pirítjuk.  Hozzáadjuk a fűszereket a darabolt paradicsomot és a pürét,készre főzzük.  A besamelhez  a vajat megolvasztjuk,beletesszük a lisztet és pirítjuk. Beleöntjük a forralt tejet és főzzük. Sózzuk ,borsozzuk és füstölt sajtot reszelünk bele, összeforraljuk. Én a tészta lapokat kifőztem,és egy jénaiban rétegeztem a többi hozzávalókkal. Tészta-besamel-szósz-tészta-besamel-szósz-tészta-besamel-sajt a tetejére. 180C-os sütőben készre sütjük.

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés: