Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Lángos

Print Friendly and PDF



Elég sűrűn készítek lángost,mert nagyon  szeretjük,és anyukámnak e receptjével mindig sikerül finom lángost sütnöm. Ez a tészta 3 napig eláll a hűtőben.

Hozzávalók:

1kg finomliszt
6dkg élesztő
3dbegész tojás
1/2 liter tej
2dl kefir
1,5 ek. só
1kk cukor

A kefirbe elkeverjük az élesztőt, a cukrot,a tojást. Egy tálba kimérjük a lisztet,beletesszük a sót, a kefires keveréket és a tejet. Robotgéppel jól kidolgozzuk. Olajozott nagy zacskóba(én szemetes zsákba szoktam) tesszük,kössünk rá egy csomót,de hagyjunk helyet,mert a tészta kelni fog,és berakjuk a hűtőbe. Sütés előtt egy lapos tányért beolajozunk,lecsípünk a tésztából egy kicsit ,és a tányéron a kezünkkel meghúzkodjuk. Forró olajban kisütjük.






Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése