Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Farsangi fánk

Print Friendly and PDF


Hazánkban a fánksütés szokása a Dunántúlról terjedt el, és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor édességként az asztalra kerülhessen ez a finom nyalánkság. Mi annyira szeretjük,hogy nem csak farsangkor sütjük.

Hozzávalók:

5dl tej
3dkg élesztő
50dkg liszt
2ek porcukor
2db tojássárgája
5dkg vaj
csipet só

3dl tejbe belekeverjük az élesztőt,1kk. cukrot és 3 kk. lisztet ,ezt felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot,a tojássárgákat, a megolvasztott vajat,a sót, a maradék tejet és az élesztőt. 20 percig dagasztjuk. A tetejét megszórjuk liszttel és másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk,majd kiszaggatjuk. Letakarva 30percig kelesztjük. Közben olajat melegítünk. Ha megkelt a tészta,a közepét összenyomva tetejével lefelé tesszük az olajba.  Mindkét oldalát megsütjük,majd papírtörlőre kiszedjük. Porcukorral és lekvárral kínáljuk.


Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése